Jacob Brostrup | Recycle

JACOB BROSTRUP | SUBJECT TO CHANGE

Efter en fantastisk udstilling på Frederikshavns Kunstmuseum, viser vi nu bl.a. flere af værkerne fra Jacob Brostrups soloudstilling her fra, så endnu flere vil få en mulighed for at opleve denne.
Udstillingen på museet var en stor succes, hvor den menneskelige forgængelighed og forholdet mellem natur og det menneskeskabte var i højsædet.
I værkerne oplever man her forladte scener, hvor naturen stille og roligt har overtaget.
Træer, blade, mos og beplantning understreger symbiosen imellem menneske og natur, ofte med naturen som den endegyldige faktor. Herudaf opstår værkerne, malerierne og forladte majestætiske bygninger i de enkelte værker, i ét stærkt afhængighedsforhold.

Eller som udtrykt med kunstnerens egne ord:
”Goethe sagde om naturen: ‘Vi er omgivet og omslynget af den, ude af stand til at træde ud af den, og ude af stand til at trænge længere ind i den".
I malerierne til udstillingen i Frederikshavn har jeg undersøgt det kompleks, som jeg har levet med de seneste 4 år, hvor jeg om vinteren bor i storbyen Barcelona, og om sommeren i et skovområde i Danmark. I skoven oplever man de travle dyr og forandringen imellem årstiderne. Man observerer og opdager civilisationen i naturen og naturen i civilisationen. Eksempler er egernets indsamling af forråd, myrernes komplekse samfund, og i byen Gaudis arkitektur, som spejler faunaen.
Det handler om en cyklus af noget genkendeligt, sat i forhold til den evige og langsomme forvandling. 

MICHAL MRÁZ | NEW WORKS
Vi kan slet ikke få armene ned over at have fået et fast samarbejde med Michal Mráz, som oprindelig blev anbefalet til os af en af vores amerikanske samlere.
Som forudset stormer kunstneren nu frem internationalt, efter at have præsenteret et nyt banebrydende udtryk på den etablerede urban art scene.
Reelt ligger han i krydsfelt imellem moderne realistisk maleri og urban art, hvor han bygger bro imellem de to udtryk.
Inspireret af naturen, urban livsstil, graffiti og popkultur, er hans dristige arbejde på samme tid tilgængelig og stimulerende.
I hans værker anvendes an kombination af stencils, akryl, oliemaling og tjære, hvor billedverdEner i mange lag fortæller historier, som både kan opleves holistisk som enkeltvis.
 
Kunstneren studerede på Academiet of Fine Arts and Design, Atelier J. Hoffstädter i Bratislava, Slovakiet. I 2012 blev hans arbejde nomineret til Artaq Urban Art Award i Paris.
Michal Mráz (f.1987) er født og opvokset i Bratislava, Slovakiet, hvor han i øjeblikket er bosat.

Udstillingsperiode: 20.5. – 24.6.2017

JACOB BROSTRUP | SUBJECT TO CHANGE

MICHAL MRÁZ | NYE VÆRKER


20.5. - 24.6.2017


Jacob Brostrup | Værkliste & biografi >>

Michal Mráz | Værkliste & biografi >>